Talmácsi csodát ígért és megcsinálta

Talmácsi csodát ígért és megcsinálta
Le Mans – A harmadik napjához érkezett a Le Mans-i versenyhétvége, a kiváló időjárás maradt a záró felvonásra is. A paddock tegnap este a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjétől volt hangos, ahol az Inter szurkolók voltak fölényben.

Talmácsi Gábor csapatfőnökének kék-fekete vér folyik az ereiben, ezért szinte kötelező volt végig izgulni a finálét. Talma még azt is eltalálta a meccs előtt, hogy Milito duplájával kerül Milánóba a trófea.

Ma azonban már a motoroké volt a főszerep, a bemelegítő edzésen a magyar versenyző a tizennegyedik helyezést érte el, jelentős változást nem tapasztalt a versenygépén, pedig a mérnökök késő éjszakáig dolgoztak kétkerekűjén. A verseny előtt még egy masszázs, egy adag tészta és egy fél óra nyújtás fért az idejébe, majd indult is a rajtrácsra. Talma szombaton azt nyilatkozta, hogy csoda kell egy jó szerepléshez, most a saját kezében volt a sorsa. A tizenkilencedik rajtpozícióból vágott neki a huszonhat körös Francia Nagydíjnak. A remek rajt most is jónéhány helyezéssel előrébb repítette Talmát, harcolt, előzött. Több versenyző hibázott, De Angelis bukásánál centikkel kerülte el Gábor az ütközést. Talmácsi az ötödik helyen motorozott a verseny nagy részében, és pozícióját az utolsó körben többször meg is kellett védenie. A kockás zászló az ötödikként intette le a tizenkilencedik helyről induló magyart. A csapattárs Andrea Iannone közvetlenül előtte, a negyedik helyen ért célba. Talmácsi Gábor jelenleg összetettben a hetedik helyen áll.

Nagyon boldog vagyok, hiszen sok mindenen keresztül mentünk ezen a hétvégén, mégis ötödik tudtam lenni. Nagy csata volt, életem egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. A szerelőim remek munkát végeztek, a bemelegítő edzés után még összeraktak egy versenyképes motort számomra. – mondta a viadal után Talma.

2010. 05. 23. , Francia Nagydíj, Le Mans

1. Toni ELIAS
2. Julian SIMON
3. Simone CORSI
4. Andrea IANNONE
5. TALMÁCSI GÁBOR

Forrás: Faster Management

 További hírek a Sport kategóriából