Talmácsi – "Szinte hihetetlen, hogy harmadik lettem"

“Szinte hihetetlen, hogy a harmadik helyen végeztem” – mondta a Katalán Nagydíj első időmérő edzése után Talmácsi Gábor, az Aprilia Aspar csapat pilótája.

A 125 köbcentis géposztály tavalyi világbajnokának sok problémája volt az időmérő alatt, de a szerelők végül megoldották a magyar klasszis műszaki gondjait.

A motor meghibásodása mellett az is hátráltatta “Talmát“, hogy csütörtök éjjel kiadós eső áztatta a montmeloi aszfaltcsíkot, amelyen még délután is voltak vízes részek. “Elképesztő káosz volt végig az edzésen: kimentem, két kört járattam az új motort, majd mentem egy gyors kört, de azt tapasztaltam, hogy gondok vannak a futóművel” – magyarázta a problémát a klasszis.

Miután a szerelők megoldották a futómű-problémát, a kuplung adta meg magát. Talmácsi elmondása szerint a rossz kuplunggal alig bírt körbemenni a ringen, úgyhogy amikor végre kijutott a boxba, azonnal kicseréltette a hibás alkatrészt. “. Úgy tűnt, nincs esély, végül azonban Gadea szerelői is beszálltak, és hat perc alatt megoldották a problémát. Hat perc alatt – ez rekordidő” – mesélte a magyar versenyző.

Miután végeztek a szerelők, Talmácsi azonnal visszatért a pályára, hogy legalább egy gyors kört tudjon menni. “Pont egy gyors körre volt időm, ezért örülök, hogy legalább a harmadik helyet megcsíptem” – közölte a klasszis.
hirdetés
hirdet�s