Talma álmodik és hisz is

Talma álmodik és hisz is
Vasárnap már Brnoban, a Cseh Nagydíjon gyarapíthatja pontjai számát Talmácsi Gábor. A gyorsaságimotoros-világbajnokságban szereplô sportolót még itthon sikerült utolérnünk.

– Mivel töltötte a két verseny közötti hosszabb időszakot? Mi az ami kötelező, esetleg csapatutasítás ilyenkor?

– Most három hetes pihenőn voltam – válaszolt Talmácsi Gábor, – de nem éreztem semmi késztetést arra, hogy elutazzam bárhová is, mert a futamok miatt így is elég sok időt töltök utazással. A fizikai állóképességemet javítottam, hogy a brnoi futamra topon legyek. A csapat semmi különös utasítást nem szokott adni a versenyek közötti holt időszakra, csupán annyit, hogy vigyázzak magamra.

Névjegykártya

Talmácsi Gábor
gyorsasági motoros
Született: 1981. 05. 28.
Családi állapot: nőtlen
Testvére: Gergő
Pályafutása: 4 éves korában kezdett motorozni
Legnagyobb eredménye: Futamgyőzelmek: 2005. Mugello; Assen
Csapata: Red Bull KTM GP 125
Hobbi: mountainbike, play station

– Az utóbbi időszak pihenés szempontjából nagyon aktívra, vagy ha úgy tetszik “gépesítettre” sikerült: Forma-1-es autóban Kecskeméten, egy Subaruban a Budapest Rallyn, majd “előfutóként” egy mocival a tiszaújvárosi Triatlon Világkupán. Szívesen tesz eleget a hasonló felkéréseknek?

– Véleményem szerint nem volt ez túl gépies. Örülök ezeknek a felkéréseknek, és amikor tehetem részt veszek rajtuk, hiszen ez is egy remek lehetőség arra, hogy személyesen is találkozzak az emberekkel, szurkolókkal. Ezen felül pedig szeretem a rallyt, a repülést, mert a motorverseny mellett más sportok is érdekelnek.

– Hál’ Istennek egyre népszerűbb, már-már “mindenki” Talmája kezd lenni. Csodálkozik, vagy éppen már kezdi megszokni, hogy ennyire és ennyien szorítanak Önnek? Mivel jár ez az állapot a korábbi időszakhoz képest?

– Egyre jobban kezdem megszokni a népszerűséget és jól esik, hogy ilyen sokan szurkolnak nekem. Szerencsére még nem terhes az, hogy ennyien ismernek, és bízom benne, hogy nem kerül sor arra, hogy zavaró legyen.

– A GP-k előtti napokban mire figyel leginkább? A fizikális, vagy a lelki tréningen van nagyobb hangsúly?

– A futamokat megelőzően fizikálisan mindig tudatosan készülők, de a versenyt közvetlen megelőző napokban inkább a lelki felkészülésre helyezek nagyobb hangsúlyt.

– Jövőre marad a 125-ben, vagy szépen lassan “tovább, tovább”?

– Ha minden jól megy,akkor jövőre ugyanebben a színekben fogok rajthoz állni, de már a 250 ccm-es kategóriában. A szerződés ugyan még nincs aláírva, de folynak a végső egyeztetések.

– Sok kissrácnak lett példaképe. Mit üzen nekik? Miként juthatnak olyan magasságokba, mint Ön?

– Üzenem nekik, hogy minden elérhető, hiszen jól tudom, hogy a kemény munka és kitartás meghozza gyümölcsét. Ha pedig valaki komolyan gondolja, hogy gyorsasági motorversenyző legyen, akkor iratkozzon be a Talmácsi Gyerek Motoros Iskolába, ahol többek között az én segítségemmel is közelebb kerülhetnek ehhez a sportághoz.

– És ha már magasság! Álmodik, vagy hisz is a végső sikerben a negyedliteresek között?

– Mindkettő: álmodok és hiszek is benne, viszont ugyanígy gondolkodik a kategóriában további 4-5 pilóta is, akiknek velem együtt szintén nagy esélyük van a bajnoki cím elérésére. Nagyon fontos, hogy a szezon hátralévő futamain is jó eredményt nyújtsak – mondta végezetül Talmácsi Gábor.

Juhász-Léhi István