Tállya KSE: A kevesebb kapott gólért

Lippai (balra) marad a Tállya játékosa
Lippai (balra) marad a Tállya játékosa - © Fotó: ÉM-Archívum
Tállya – Mucsony után – szeptemberig – Ibrány lesz a tállyaiak hazai pályája.

Sikerült bennmaradnia a Tállya KSE labdarúgócsapatának az NB III Keleti csoportjában. Az együttest a következő szezonban is az a tréner irányítja, amelyik befejezte az előző évadot, vagyis Uray Attila.

A középmezőnybe

Bár az NB III csoportbeosztása még nem látott napvilágot, azért megkérdeztük a trénert: mit remél csapatától az augusztus elején induló bajnokságban?

– Szeretnénk tagjai lenni a középmezőnynek, biztosan kivívni a bennmaradást – árulta el Uray Attila. – Az ellenfeleket nagyjából lehet tudni, sejteni, ez alapján úgy gondolom, hogy amennyiben a Szolnok hozzánk kerül, akkor mindenképpen a feljutás egyik várományosa lesz, de az élcsoportba várom a Füzesgyarmatot, a Jászberényt, valamint a Putnokot is.

A vezetőedző beszélt arról is, hogy a korábban nyújtott játékon, felfogáson is módosítani kíván. – Ugyanis kezdeményezőbb futballt szeretnénk mutatni – jelentette ki hozzá Uray Attila. – Jó lenne, ha labdabirtoklásban előrébb lépnénk, persze közben nem lemondva a biztos védekezésről, a kapott gólok minimalizálásáról.

Mentek, jöttek

A Tállya KSE-nél egyelőre négy távozó van az előző évi keretből: Polényi Tamás (aki utánpótlás technikai vezető lesz a DVTK-nál), Horváth Norman, Irhás Ignác és a szlovák Matus Stropkay. Az érkező „oldalon” szerepel pillanatnyilag Huszti Dávid (Edelény), Turcsik Tamás (Tiszaújváros), valamint Zimányi Adrián (Putnok).

– Csatárt még mindenképpen szeretnénk igazolni. A héten lesznek nálunk próbajátékosok, de sokat nem akarunk keresgélni, minél hamarabb ki akarjuk alakítani a teljes keretet – vázolta Uray Attila.

A tállyaiak, mivel még nincs kész a pályájuk, Abaújszántón és Szerencsen végzik a felkészülést, az edzéseket. Remélik, hogy szeptemberben hazatérhetnek, addig Ibrányban játsszák a bajnokikat (a tervek szerint az első három fordulót), ugyanis a mucsonyi pálya már nem felel meg a feltételeknek – és a szabolcsi település közelebb is van.

– MI –


A jelenlegi keret

Kapusok: Tarr Tibor, Hegedűs István.

Mezőnyjátékosok: Nyitrai Dávid, Bihari Gyula, Németh Dénes, Bocsi Patrik, Németh Béla, Minczér Tibor, Lippai Ákos, Horváth Benjámin, Mihálszki Csaba, Vígh Levente, Kovács Filip, Paranai Gábor, Kovács Szilárd, Ondó János.