Tállai András: ösztönöznék a gépjármű-devizahitelek forintosítását

Akt.:
Tállai András: ösztönöznék a gépjármű-devizahitelek forintosítását
Tállai András: ösztönöznék a gépjármű-devizahitelek forintosítását - © Fotó: eco.hu
Budapest, 2015. július 27., hétfő (MTI) – Szeretnék ösztönözni, hogy minél többen válasszák a gépjármű-devizahiteleknél is a forintosítást – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára hétfő este az M1 aktuális csatornán.

Tállai András kifejtette: több mint 200 ezer deviza autó- és fogyasztási hitelszerződés van, ez 300 milliárd forintnál nagyobb összeget érint a jelenlegi árfolyam szerint.

Elmondta, hogy az érintettek közül 30 ezer ügyfélnek jelzáloghitele is van, és több tízezer ügyfélnek fogyasztási és autóhitele is van.

Tállai András kérdésre úgy válaszolt, ha felkérnék NAV-elnöknek, elgondolkodna rajta, de a döntés a miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter kompetenciája.

– MTI –


Tállai: az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

Budapest, 2015. július 27., hétfő (MTI) – A kormány szándéka, hogy segítsen a gépjármű-devizahiteleseknek, valamint a fogyasztási hiteleseknek, és ennek során az önkéntesség, illetve az ösztönzés kiemelt fontosságú lesz – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. tovább »
hirdetés


hirdet�s