Tálentum nap a bátorság és tehetség jegyében Nádudvaron

By Marján László
A közönségkedvenc: Vastag Tamás
A közönségkedvenc: Vastag Tamás - © Fotó: Magánarchívum
Nádudvar – Nem sokkal gyermeknap után, az iskola vége előtt, egész napos, rendezvényekkel tarkított gyermeknapot szervezett a Kövy Sándor Általános Iskola Diákönkormányzata.

Délelőtt azoké volt a főszerep, akik nem szenvednek hiányt tehetségben, önbizalomban, és volt bátorságuk kiállni több száz néző elé. A Sárréti Kiscsillag – Ki mit tud keretében helyi és környező városok kisiskolásai mérettethették meg magukat ének, vers, tánc és zene kategóriákban. A művelődési ház színházterme zsúfolásig megtelt, amire régen volt már példa. A fellépők alig pár nap alatt, teljesen egyedül, vagy felnőtt segítségét igénybe véve, színpadképes műsorral álltak a közönség, és a zsűri elé. S nem csak a vastaps volt jogos, hanem a finomságokból álló nyeremények is, amit a legjobbak kaptak. Név szerint:

Ének kategória
I. Szilágyi Zita
II. Madar Csilla (Bihartorda)
III. Czina Ferenc
Tánc kategória
(egyéni)
I. Kiss Viktória és Józsa Dávid
II. Makula Roland és társai
III. Szájrepperek
(csoportos)
I. Csini – minik
II. Spanyolok
III. Vadangyalok
Zene kategória
I. AMI fúvós együttes
II. Fuvola kamarazenekar
III. Ütős kamarazenekar
Szathmári Benedek verse egyedüli volt a kategóriában, a Vadangyalok pedig a közönségdíjat is elnyerték.

A program délután a strandfürdőben folytatódott. Bár az időjárás nem volt kedvező, sokan eljöttek. A meleg vízben üldögélve, a hűvös is jobban elviselhető volt. De nem ez volt a délután legfőbb vonzereje. Itt kapták meg a tavasszal megyei, országos versenyeken szépen szereplő általános iskolások az igazgatói dicséreteiket, és állhattak fel a színpadra mindazok, akik az év során öregbítették a Kövy Sándor Általános Iskola hírnevét. Majd az iskolai „Retro-nap” legjobb fellépői fokozták a hangulatot. Végül, sokak kedvence, Vastag Tamás szórakoztatta a lelkes kis közönséget. A szerencsésebbek egy autogrammal vagy közös fotóval is emlékezetessé tehették a napot. Akik ott voltak jóérzéssel gondolhatnak vissza erre a hosszú, tartalmas napra – tájékoztatott Varga Ildikó, az iskola sajtófelelőse.

– M. L. –