Talentum-díjak a fiatal tehetségeknek – 22 millió forint értékben

Szombatig lehet jelentkezni a Magyar Tudományos Akadémia Talentum-díjaira. Az egyenként 20 ezer eurós elismeréseket két témakörben hirdették meg. A három akadémiai díjra a természettudományok, az élet- és társadalomtudományok területén tevékenykedő fiatal tudósok és kutatók pályázhatnak. A művészeti díjjal pedig egy kimagasló kreativitású táncművészt szeretnének díjazni.

Az akadémiai díjak elnyerésére tudományos eredményekkel, illetve megvalósítás alatt álló projektekkel lehet pályázni. A művészeti díjra pedig egy, az elmúlt öt évben készült kiemelkedő alkotással és kiemelkedő művészeti eredményekkel érdemes pályázatot leadni.

A Talentum díjakra minden 35 év alatti magyar állampolgár jelentkezhet; a díj odaítélésekor a képesítés, vagy a tudományos fokozat nem szempont – olvasható az MTA honlapján.

A pályázatokat a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány Kuratóriuma bírálja el, amelynek elnöke Vízi E. Szilveszter. A leadási határidő október 25; a jelentkezéshez szükséges űrlapot az MTA honlapjáról lehet letölteni.