Talán másként

Akt.:
Talán másként
Érdekes olvasni a közösségi portálokon a kommenteket a miskolci most „mit lehet csinálni a buszon, villamoson és mit nem” ügyekről. Mert minden éremnek nemcsak kettő, hanem több oldala is van. Kiss László jegyzete.

Nem csak arról szól a történet, hogy az ellenőrök és az utasok – hát tetszik nem tetszik – annyira nem imádták egymást soha. Hanem arról is, hogy tudunk-e egy kulturáltabb viselkedésmódot elfogadtatni mindenkivel – és mindezt ugyancsak kulturált módon. Az a baj, hogy nem vagyunk egyformák, hiszen látszik a kommentekből, hogy nagyon sokan pártolják teljes joggal a nagyobb rendet, mások berzenkednek, és nagyon mások pedig pokollá teszik az utastársak életét. És mint ahogy az élet más területén – például a strandon – ez utóbbiak mintha jobban megúsznák.

Itt nincs más megoldás, mint építeni az értelmes, és rendet szerető emberekre – de ehhez jobban partnernek kell tekinteni őket. Azaz nemcsak bevezetni valamit, mint egy új szabályt, hanem például az MVK vagy a városháza a rendelkezésére álló kommunikációs arzenállal meggyőzhetné, maga mellé állíthatná a városlakókat ez ügyben is. Azt nyújtva, hogy aktívan részt vehetnek valamiben, ami jobbá teszi a mindennapjaikat.

Talán még nem késő filozófiát váltani az állandó és valóban kalapemelésre késztetően nehéz hadakozás helyett.

– Kiss László –


Eszünk, iszunk, vagy utazunk?

Miskolc – „Higgyék el, előfordulnak olyan esetek is, amikor az ellenőrt megtapsolják…” Interjú: Szórád Róberttel, az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatójával. tovább »
hirdetés


hirdet�s