Találkoztak a nyugdíjasok Nyíracsádon

Találkoztak a nyugdíjasok Nyíracsádon
Énekszó, vers, citera hangja, táncos lábak ütemes kopogása töltötte be október 5-én délelőtt a helyi művelődési ház nagytermét, ahol mintegy 120 nyugdíjas gyűlt össze a Délnyírségi Kistérségi idősek találkozójára.

Katona Gyula polgármester megnyitóját követően Juhászné Lévai Katalin a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, s adta át ajándékait, vérnyomás mérőt, gyümölcscentrifugát, kávé és teafőzőket a települések képviselőinek.

Verssel, tánccal léptek színpadra

Az idős emberek korukat meghazudtoló fürgeséggel és vidámsággal léptek eztán színpadra, hogy egymást szórakoztassák gondosan előkészített műsorszámaikkal. A vámospércsiek verseket, dalokat hoztak magukkal, a nyírábrányi nyugdíjas klubból Füzesi Sándorné Erzsike néni verset mondott, az idősek otthonának lakói pedig esernyős keringővel arattak nagy sikert. Fülöpről a népdalkör mutatkozott be, Tóth Sándorné pedig családjáról, szüleiről szavalt.

Újlétáról nótacsokrot adtak elő a nyugdíjasok, no meg egy parádésra sikeredett táncot. A hat táncos lábú hölgy, köztük a nyolcvanadik évét taposó Kovács Istvánné és Jánosi Imréné lelkesen mutatták be ideális táncpartnereiket. – Tetszik tudni ezekkel a férfiakkal könnyű szót érteni, nem beszélnek, nem lépnek a lábunkra, de még kocsmába se járnak – magyarázta mókásan Kovács Istvánné.

Akkor lepődött meg mindenki igazából, amikor a „fiatalembereket” zsákokból, táskákból húzták elő, merthogy saját kezűleg gyártott bábúk voltak valamennyien, mégpedig életnagyságban. A helyieket az Acsádi Citeratrió, Kabály Ferenc, Bálega János és Nagy László képviselte a színpadon, a Nyírmártonfalváról érkezettek pedig ötleteket gyűjtöttek a jövő évi fellépéshez.

A vidám műsorszámokat követően Papp Mihályné, a nyugdíjasok hajdú-bihar megyei érdekképviseletének elnöke emléklappal köszönte meg a fellépéseket, valamint aktív, tevékeny nyugdíjas évekért járó emléklapot adott át Boros András és Kabály Ferenc helyi nyugdíjasoknak. A Malom Galéria állandó és időszaki kiállításainak megtekintése után mindenkinek jól esett az ebéd, amihez Milák Róbert és Horváth Tibor roma muzsikusok szolgáltatták a nótaszót.

K.Z.E.