Helyi közélet

2010.03.18. 09:27

Mindent elhoztak, amit lehetett

<p>Miskolc - Egy első, egy második és több különdíjat nyertek a bartókos diákok.</p>

Sikert sikerre halmoztak a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-tanszakán tanuló diákjai az országos jazz tanulmányi versenyen. Az iskola két zenekart indított, az egyik első, a másik második helyzéssel tért haza. A mindkét zenekarban zenélő Tálas Áron pedig kiemelt elismerésben részesült zongora- és dobjátéka miatt, valamint zeneszerzői teljesítménye elismeréseként. Mindezt Bundzik Istvántól az iskola tanárától tudjuk, aki zongorára, zenekari gyakorlatokra és jazzelméletre is okítja tanítványait, és a versenyen elnyerte a legjobb felkészítő tanárnak járó díjat. (Bundzik Istvánt egyébként a Miskolci Dixieland Band zongoristájaként is ismerhetjük.)

Ismerhetjük őket

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában az országban elsőként, 9 évvel ezelőtt indították el a jazztanszakot, tudtuk meg. Azóta több középiskolában is működik ilyen, a fővárosban három iskolában, de Vácott, Szombathelyen és Székesfehérváron is. Ezen intézmények zenekarai mind részt vettek az országos versenyen, amit most rendeztek meg először. Bundzik István lapunknak elmondta, Miskolcon 30 diák ismerkedik a jazz-zenélés rejtelmeivel, és az iskolának 6-7 zenekara van, akik minden félévben bemutatkoznak az Ifjúsági Házban. A zenekedvelő közönség azonban ismerheti a fiatal jazz-zenészeket az Operafesztiválról is, mivel a zenei rendezvény egyik koncertjét ők adják.

ÉM-HE

A legjobbak

A díjazott zenekari tagok

I. helyezett

Tálas Áron, zongora

Farkas Attila, basszusgitár

Czirják Tamás, dob

II. helyezett

Horváth Márió, zongora

Farkas Attila, dob

Ördögh Krisztián, szaxofon

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában