Helyi közélet

2013.07.15. 20:12

Megszűnt a nyomozás Leisztinger Tamás ügyében

Budapest, 2013. július 15., hétfő (MTI) - Megszüntették a nyomozást abban az ügyben, amelyben zsarolással gyanúsították Leisztinger Tamást.

Budapest, 2013. július 15., hétfő (MTI) - Megszüntették a nyomozást abban az ügyben, amelyben zsarolással gyanúsították Leisztinger Tamást.

A nyomozóhatóság nyár elején megszüntette az ismeretlen tettes ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének gyanúja miatt folytatott nyomozást, mert a bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható és az eljárás folytatásától sem várható eredmény - közölte az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn délután.

Az Index hírportál korábban arról számolt be, hogy a rendőrség abban az ügyben szüntette meg a nyomozást, amelyben üzletemberek Leisztinger Tamás nagyvállalkozót vádolták zsarolással.

A hírportál szerint áprilisban még önbíráskodás megalapozott gyanújával folyt az eljárás, a nyomozás megszüntetése előtt néhány nappal pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 900 milliós szerződést kötött a nagyvállalkozóval.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya az Indexet arról tájékoztatta, hogy megszüntették a nyomozást a zsarolási, majd később önbíráskodás-gyanússá átminősített ügyben, "tekintettel arra, hogy a beszerzett adatok alapján bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható".

Az eljárás még 2008-ban kezdődött, négy üzletember vallomása alapján. Egy újbudai ingatlanügy miatt mind a négyen Leisztinger Tamás üzletemberre vallottak. Szerintük megfenyegette őket, ha nem adják el a vállalkozásukat. A nyomozást 2011-ben felfüggesztette, 2012-ben azonban újraindította a BRFK.

A nyomozás megszűntetéséről rendelkező határozat ellen fellebbezést nem nyújtottak be - közölte az ORFK.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában