Taktaharkányban is „házhoz mentek” a rendőrök

„Házhoz megyünk” kampánysorozat Taktaharkányban
„Házhoz megyünk” kampánysorozat Taktaharkányban - © Fotók: police.hu
Taktaharkány – A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2018. évben is folytatta országos kampánysorozatát „Házhoz megyünk” megnevezéssel.

Legutóbb Taktaharkányban jártak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését.

A megyei programok 10. állomása Taktaharkány volt, ahol a Béke-téri piacon felállított információs pultnál várták a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a helyi rendőrőrs munkatársai a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődőket.

A lakosság vagyonvédelmi bemutatót tekinthetett meg, mely a lakóépületek mechanikai és elektronikai védelmén túl a kerékpárok lezárására szolgáló biztonságtechnikai eszközökre is kiterjedt. Lehetősége nyílt a helyieknek a kerékpárjaik adatainak rögzítésére a „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció program keretein belül: 54 kerékpárt regiszráltak.

ÉM


Ambrus Attila
Miskolc - A Miskolci Egyetem és a megyei rendőr-főkapitányság októberben „Bűn és bűnhődés” címmel bűnmegelőzési szabadegyetemi képzést indított. Egy-egy előadás alkalmával a meghívott vendégek (akár saját életútjukon keresztül is) különböző megközelítésből mutatják be az adott problémakört. Októb...

Három megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád) 8 csapata mérkőzött meg
Miskolc - Miskolci csapat képviseli Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a „Krimit Tud?” országos bűnmegelőzési vetélkedőn. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével október 3-án Salgótarjánban rendezt...