Sport

2016.12.06. 13:31

A válogatottakat is erősíthetik a KMH Budapest női jégkorongcsapatának sikerei

Budapest - A KMH Budapest női jégkorongcsapata vezeti az osztrák bajnokságot, ami már csak azért is jó hír a sportág képviselőinek, illetve rajongóinak, mert a magyar válogatott gerincét ez a gárda adja.

Budapest - A KMH Budapest női jégkorongcsapata vezeti az osztrák bajnokságot, ami már csak azért is jó hír a sportág képviselőinek, illetve rajongóinak, mert a magyar válogatott gerincét ez a gárda adja.

A sikeres szereplésről Fodor Zoltán vezetőedző az M4Sport Sportreggeli című műsorában kedden azt mondta, a nyáron a szokásosnál előbb el tudták kezdeni a száraz programot, már akkor odafigyeltek a csapatépítésre, és a lányok is jobban összpontosítanak, mert tisztában vannak azzal, hogy olimpiai kvalifikációs szakasz következik. Szerinte abban, hogy az együttes az élen áll az Elite Women s Hockey League-ben (EWHL), azaz az osztrák profi bajnokságban - melyben szlovák és olasz csapat is szerepel -, annak is szerepe van, hogy érkezett egy finn edző.

A KMH Budapest úgy vezeti a bajnokságot, hogy kétszer is legyőzte a többszörös bajnok Sabres Vienna együttesét.

Horváth Dominika U18-as válogatott játékos a siker okát abban látja, hogy "egészen jól összeállt a csapat".

"Tavaly másodikak lettünk, most úgy gondoltuk, hogy az első helyet célozzuk meg" - tette hozzá.

Az EWHL mellett az osztrák utánpótlás bajnokságban (DEBL) szerepel a KMH Budapest második csapata, amelyben jórészt U18-as válogatottak bizonyíthatnak hétről hétre.

Fodor Zoltán a nemzeti együttesek előtt álló feladatokat sorolva emlékeztetett rá, hogy a felnőtt válogatottnak most következik majd a kvalifikáció az olimpiára, az U18-as együttesnek Budapesten lesz januárban a világbajnokság, majd áprilisban rendezik a divízió I/A felnőtt vb-t, amelyen az osztrák csapat is a magyarok ellenfele lesz - házigazdaként.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!