Friss hírek

2010.01.13. 10:43

Gyerekeket szállító kisbusszal ütközött egy vonat Pakisztánban - kilenc halott

<p>Legalább kilenc ember meghalt - közülük nyolc gyerek - és 18-an megsérültek szerdán Pakisztán Pundzsab nevû tartományában, amikor buszuk vonattal ütközött egy lámpa és sorompó nélküli keresztezõdésben - közölték pakisztáni tisztségviselõk. A pakisztáni kormányfõ vizsgálatot rendelt a tragédiával kapcsolatban.</p>

A baleset helyi idõ szerint a reggeli órákban történt, Multan városától száz kilométerre keletre, ahol rendszeresen köd van hajnalban. A pakisztáni vasúttársaság egyik munkatársa, az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a Lahore városa felé tartó expresszvonat egy 24 gyereket szállító kisbusszal ütközött össze a lámpa és sorompó nélküli keresztezõdésben, ahol sûrû köd volt a baleset idején.

Egy magas rangú pakisztáni rendõrtiszt elmondása szerint nyolc gyerek és a buszvezetõ halt meg az ütközésben, a sérültek száma 18. A buszon nyolc és tíz év közötti általános iskolás gyerekek voltak, iskolába tartottak. A sérülteket kezelõ kórház egyik orvosa megerõsítette, hogy 18-an sérültek meg, és közölte, hogy hét gyerek és a sofõr holtteste érkezett a kórházba. A nyolcadik gyerek holttestét szülei már hazavitték, hogy eltemessék - közölték tisztségviselõk.

Arról nem érkezett jelentés, hogy a vonaton utazók közül megsérült volna valaki.

Juszuf Raza Gilani pakisztáni kormányfõ vizsgálatot rendelt el az ügyben, és felszólította a pakisztáni állami vasúttársaságot, hogy szerelvényeik nagyobb figyelemmel hajtsanak át a sorompó nélküli keresztezõdéseken, különösen ködös idõben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!