Takács Péter gólt lőtt az U19-ben

Takács Péter
Takács Péter
Magabiztosan kezdte U19-es válogatottunk az Eb-selejtezőt, 6-0-ra verte a diósgyőri Takács Pétert is soraiban tudó alakulat San Marinót.

A két kezdőtizenegy között nem három, hanem öt játékvezető (és a csapatkapitányok, magyar oldalon a diósgyőri Takács Péter) állt fel a kezdés előtt. Persze nem is akármilyen meccset játszottak hétfőn este a nyíregyházi Városi Stadionban, hanem U 19-es Európa-bajnoki selejtezőt, amelyen a magyarok San Marino ellen léptek pályára.

A nemzetközi szövetség egyik újítása a plussz két játékvezető, akik a két tizenhatoson belül figyelték árgus szemekkel, hogy történik-e valami szabálytalanság. Egy egy félidőt igencsak fázott az a sárgaruhás, aki a magyar büntetőterületet pásztázta, hiszen ott alig pattogott a labda. A másiknál annál inkább, mert a magyar együttes végi nagy fölényben játszott, összehasonlíthatatlanul többet veszélyeztette ellenfele kapuját.

Az első félidőben a mieink háromszor mattolták ellenfelüket (az elsőnél az ellenfél csapatkapitánya is segített).

Szünet után sem változott meg a játék kép, és a mieink ismét egy hármast gurítottak. A magyar együttes biztosan és megérdemelten nyert, és szerdán az azeriekkel mérkőzik. A másik meccsen egyébként Tiszaújvárosban nem bírt egymással az azeri és a skót gárda, ami miatt persze nem bosszankodunk…

Jegyzőkönyv

Magyarország–San Marino 6–0 (3–0)

Városi Stadion, 1500 néző,, v.: Perez ( A. Fernandez, Carballo, M. Fernandez, Miranda)
Magyarország: Gulácsi – Fazekas, Simon, Vattai (Máté, 80.), Tóvizi – Takács, Iszlai – Gosztonyi (Hajdu 87.), Tamási, Varga (Frank, 59.) – Bajner. Szövetségi edző: Wilco van Burren.
San Marino: Manzaroli – Colonna – Giardi (Ghinelli, 65.), Golinucci, Della Valle, Renvenuti – Buscarini (Ciavatta, 70.), Gasperoni, Guerra, Rinaldi – Mameche (Zafferani, 65.). Szövetségi edző: Roberto Marcucci.

Gólszerző: Della Vella (öngól, 11.), Tamási (31.), Takács (35.), Bajner (73.), Bajner (86), Bajner (89.)

Percek, események

11. perc: Fazekas a jobb szélről lőtte középre a labdát, amelyet a menteni igyekvő Della Valle lábáról, 5 méterről saját kapujának bal alsó sarkába vágódott, 1–0.

31. perc: Varga ível át bal oldalról a hosszúra, ott Gosztonyi az öt és feles és az alapvonal találkozásától középre sarkazott és az érkező Tamási 5 méterről a hálóba bombázott, 2–0.

35. perc: Varga adott be a bal oldalról, a vendégek röviden mentettek fel és Takács Péter 15 méterről a hálóba bombázott, 3–0.

73. perc: Gosztonyi lőtte be jobbról a labdát, a menteni igyekvő Manzaroli kapus elcsúszott, így a labda a kezei előtt elsuhant, Bajnernak nem okozott gondot 4 méterről az üres kapuba passzolni, 4–0.

86. perc: Gosztonyi 17 méteres szabadrúgása után a sorfalról Bajner elé pattant a labda, a hórihorgas csatár tolt egyet a lasztin, majd 8 méterről, ballal a bal sarokba bombázott, 5–0.

89. perc: Frank tört be szép cselekkel a 16-oson belülre, középre gurított és a West Hamben játszó Bajner 2 méterről a bal alsó sarokba gurított, 6–0.

Mesterszemmel

Wilco van Burren: – Az eredmény nagyon jól mutatta és a játékban is visszaköszönt mindaz, amit az elmúlt napokban gyakoroltunk. Különösen az első félidőben, de a hajrá is örömteli volt.

Roberto Marcucci: – A magyarok mind fizikálisan, mind technikai képzettségben előttünk járnak és ez az eredményben is megmutatkozott.

A csoport állása

1. Magyarország 1 1 – – 6–0 3
2. Azerbajdzsán 1 – 1 – 1–1 1
Skócia1 – 1 – 1–1 1
4. SanMarino 1 – – 1 0–6 0

A másik mérkőzésen: Skócia–Azerbajdzsán 1–1 (1–1)