Takács Péter: ezúttal gólpassz

Takács Péter: ezúttal gólpassz
Azerbajdzsánt verte az utolsó utáni percben szerzett góllal az U19-es magyar labdarúgó válogatott. A gólpasszt a DVTK játékosa, Takács Péter adta.  

Ez nem volt könnyű! Nem véletlenül játszott döntetlent az azeri csapat a skótokkal, bizony ügyesen és tetszetősen játszottak. A magyar együttes a mérkőzés nagy részében túlságosan statikusan játszott, játékosaink nem mozogtak eleget és az átadásokkal is gyakorta volt gond.

A hajrában aztán rákapcsoltak a mieienk és egy Takács Péter, a DVTK játékosa által elvégzett jó szabadrúgás, illetve egy ügyes fejes eldöntötte a három pont sorsát. Igaz, a skótok biztosan nyertek San Marino ellen, ám a hat pontos magyar csapat már biztos továbbjutó a szombati, záróforduló előtt.

A magyar gól után a kispadunkon helyet foglaló vezetők egyike igen elítélhető módon és sportszerűtlenül egyik tenyerét a másik karja könyökhajlatába téve “bemutatott” a vendégeknek, akik ezt igen zokon vették. Izzott a levegő, paprikás volt a hangulat, aminek a végén az öltözőfolyósó bejárati ajtajának kilincse bánta, ezt rúgta le az egyik azeri vezető.

Jegyzőkönyv

Magyarország–Azerbajdzsán 1–0 (0–0)

Nyíregyháza, Városi Stadion, 1500 néző,, v.: Perez ( A. Fernandez, Carballo, M. Fernandez, Miranda)
Magyarország: Gulácsi – Fazekas, Litauszki, Vattai, Tóvizi – Takács, Iszlai – Gosztonyi (Varga, 51.), Tamási (Máté, 67.) Frank – Bajner. Szövetségi edző: Wilco van Burren.
Azerbajdzsán: Umarov – Zajtsev, Mammadov, Z. Gulijev, Rahimov – Khalivov, Gulzzada, Mustafajev, E. Gulijev, Abdullajev (Jafargulijev, 94) – Hasanov (Kurbanov, 7.). Szövetségi edző: Jashar Vahabzada.

Gólszerző: Litauszki (93.).
Sárga lap: Iszlai (37.), illetve Abdaullajev (29.), Mammadov (72.).

Percek, események

32. perc: Az azeriak kapujának előterében pattogott a labda, majd Bajner 3 méterről a felső lécre fejelt.

49. perc: Mustafajev 25 méteres lövése alig kerülte el a maygar kapu bal sarkát.

91. perc: Egy vaktában a kapunk elé ívelt azeri szabadrúgás után a felpattanó labda majdnem megtréfálta Gulácsit, aki végül a kapu fölé tenyerelte a játékszert.

93. perc: Az azeri tizenhatos bal sarkától élesen lőtt középre egy szabadrúgást a diósgyőri Takács Péter, a labdát Litauszki fejjel, 6 méterről a bal sarokba csúsztatta, 1–0.

Mesterszemmel
Wilco van Buuren: – Egy harcos szellemben játszot ellenfeet győztünk le a hajrában szerzett góllal, amiért boldog vagyok. Hasonlóan játszottunk, mint San marino ellen, voltak jó időszakaink és olyanok i, amikor nem játszottunk jól. Igaz, már továbbjutottunk, szombaton a skótok ellen is százszázalékosan kell küzdneünk és győzni szeretnénk.
Az állás

1. Magyarország 2 2 – – 7–0 6
2. Skócia 2 1 1 – 9–1 4
3. Azerbajdzsán 2 – 1 1 1–2 1
4. San Marino 2 – – 2 0–14 0

A másik meccsen: Skócia–San Marino 8–0 (6–0).