Takács Péter és a DVTK

By Berecz Csaba
Takács Péter és a DVTK
Miskolc – Az U20-as vb bronzérmese a Diósgyőrből való távozásáról, esetleges visszatéréséről.

Takács Péterrel kapcsolatban, a mostani labdarúgó átigazolási szezonban sokan azt várták, várják, hogy a miskolci fiú visszatér a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatához, oda, ahol a pályafutását kezdte, ahol első felnőtt élvonalbeli meccsét játszotta, és ahonnan 2009 őszén az U20-as világbajnokságra eljutott, hogy ott bronzérmet szerezzen a magyar válogatott tagjaként.

Nemet mondott

Van-e reális esélye annak, hogy a közeljövőben visszatér a DVTK-hoz? – kérdeztük a Lombard Pápa TFC jobboldali védőjét, középpályását.
Takács Péter előbb azt mondta, hogy sem az esetleges visszatéréséről, sem a tavaly nyári távozásának körülményeiről nem szívesen beszél, majd amikor ez utóbbit kezdtük firtatni, vett egy nagy levegőt és a következőket mondta:
– Ez a történet még tavaly télen kezdődött, amikor a DVTK vezetői Győrből érkező játékosokkal kívánták megerősíteni a csapatot. Az első verzió az volt, hogy ennek a tranzakciónak a során engem elcserélnek Bajzát Péterre, aki nem kölcsönbe jött volna, hanem végleg, ha jól emlékszem két évet írt volna alá, ellenben nekem 5 éves szerződést kellett volna szignóznom a Győrrel. Ezt kész tényként közölték velem Diósgyőrben, és nem esett jól senkinek, amikor erre nemet mondtam. Tudtam akkor is, hogy mi a különbség a magyar Manchester United és a Diósgyőr között, és bár háromszor annyi fizetést kaptam volna, mint a DVTK-nál, de nekem a fűthető pályánál, a tökéletes körülményeknél többet jelentett, és jelent ma is a diósgyőri kopott füves edzőpálya, mert én gyerekkoromtól mást sem szerettem volna, mint Diósgyőrben futballozni.

Debreceni szál

Takács Péter arra a kérdésére, hogy mi történt vele azután, hogy nemet mondott a csereügyletre, így felelt:
– Innentől kezdve folyamatosan azt vágták a fejemhez, hogy milyen nehéz helyzetbe hoztam a DVTK-t, mert sok pénzért kellett kölcsönvenni a győri játékosokat. A csapatba sem kerültem be sokáig, a tavaszi 5. fordulóban, Kecskeméten voltam először kezdő, és ezen a meccsen kapufát lőttem, Balajti Ádámnak egy gólpasszt adtam, és csak mellékesen mondom, hogy Tornyi Barnabás irányítása alatt ekkor szerezte az egyetlen pontját a Diósgyőr. Aztán egy hét múlva már 9 pontra volt a csapat a bennmaradó helytől, és ekkor azt közölte velem Nagy Béla, a klub akkori ügyvezetője, hogy úgy készüljek, hogy Debrecenben fogok játszani jövőre, mert ebben állapodott meg az ottani vezetőkkel. Jelzem: tényleg komoly volt a szándékuk a debrecenieknek, tárgyaltunk is, és mivel közben folyamatosan azt hallottam, hogy az eligazolásommal tudok segíteni a DVTK-n, mert az értem kapott pénzből lehet életben tartani a klubot, lassan elfogadtam azt a helyzetet, hogy mennem kell.

Aláírás Pápára

Aztán mégsem Takács Péter, hanem egy másik volt U20-as vb bronzérmes, Balajti Ádám lett a DVSC játékosa.
– Igen, mert Ádámot külföldre akarták eladni, mármint Diósgyőrből, de amikor ez kezdett úgy állni, hogy nem jön össze, akkor az a döntés született, hogy mégsem én, hanem ő menjen Debrecenbe – folytatta Takács Péter. – Nekem meg Fradi elleni hazai meccs szóltak, amikor a játékosok többsége egy kis pénzt kapott meg a velünk szemben felhalmozott adósságból, hogy nekem nem adnak, mert engem megvett a Pápa és abból a pénzből fognak kifizetni, amit értem kap a klub. Ez nem pont így történt, de erről meg végképp nem érdemes beszélni. A lényeg, hogy úgy éreztem, mindenki azt akarja, hogy elmenjek, és a végén már én is elhittem, amit mondtak, hogy ezzel segítek a klubon, mert a szöveg az volt, hogy egyébként nem tudják megszerezni a licenchez szükséges dokumentumokat, ha nem jutnak egy kis pénzhez. Ekkor, ebben az időszakban, ilyen körülmények között írtam alá Pápára. 

A jövőről

– A szerződésem szerint két évig még a Pápa játékosa vagyok, vagyis elsősorban nem rajtam múlik, hogy a közeljövőben klubot váltok-e vagy sem – válaszolta Takács Péter, arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy mostanában visszatérjen Diósgyőrbe.

– B. Cs. –