Tájékoztatás HPV elleni védőoltásról

Miskolc – A tavalyi év során a hazai védőoltási rendszerbe, a méhnyakrák-megelőzési program részeként bevezetésre került a humán papillomavírus (továbbiakban: HPV) elleni védőoltás. Azok a leányok kaphatják meg a térítésmentes védőoltást, akik betöltötték a 12. életévüket és az adott év szeptemberében kezdik meg az általános iskola VII. osztályát (7. évfolyamát). A védőoltás önkéntes, annak beadásához a szülő/gondviselő írásbeli nyilatkozata szükséges.

A méhnyakrák megelőzhető! A HPV két típusa felelős a méhnyakrákok 70%-ának kialakulásáért. Az oltás védelmet nyújt a magas kockázatú HPV típusok okozta méhnyakrák, méhnyakrák-megelőző állapot és a tartósan fennálló fertőzés ellen.

A védettség eléréséhez két, hathónapos időközzel beadott oltásra van szükség, amelyet a gyermek az iskolájában kaphat meg. Az első oltásra 2015 októberében, a másodikra 2016 áprilisában kerül sor.

– Póczos Nikolett, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s