Tájékoztatás és figyelemfelhívás a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartására

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály, Növény- és Talajvédelmi Osztálya felhívja a földtulajdonosok, földhasználók figyelmét, hogy az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése értelmében az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását meg kell akadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenn kell tartani. A Megyei Kormányhivatal közleménye.

Felhívjuk a földtulajdonosok és földhasználók figyelmét, hogy a közeledő határidőre való tekintettel tegyenek eleget védekezési kötelezettségüknek és mentesítsék a területeiket a parlagfűtől.

Mindenképpen akadályozza meg a parlagfű virágzását! Gondozza földjét, kertjét! Fokozottan ügyeljen az út- és táblaszegélyekre!

– Póczos Nikolett, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s