Tájékoztatás a kazincbarcikai levegőminőségről

Kazincbarcika – “Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a legfrissebb jelentések szerint a szállópor koncentrációja az elmúlt napokban 24 órás átlagban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket” – olvasható a kazincbarcikai polgármesteri iroda közleményében.

“A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának adatai szerint és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését figyelembe véve várhatóan már vasárnap javul a levegőminőség városunkban.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján prognosztizálható, hogy az előttünk álló fűtési időszak alatt a jövőben is számíthatunk levegőminőségi problémákra. Ezért az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a mostanihoz hasonló tartalmú tájékoztatások közzététele esetén főleg a krónikus betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek tartózkodjanak kevesebbet a szabadban, és a szellőztetési időt is rövidítsék le a kazincbarcikaiak. Emellett kérjük, hogy lehetőség szerint csökkentsék a személygépjárművel való közlekedést, valamint mérsékeljék a szilárd tüzelőanyagok használatát!”

– Hajnal József, kazincbarcikai Polgármesteri Iroda –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s