Tagozat – aljegyzői berkekben

Tagozat – aljegyzői berkekben
Hegyalja kapuja Rákóczi várában tartotta alakuló ülését a Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) aljegyzői tagozata.

A létrehozás két évvel ezelőtt, a Siófokon megtartott jegyzői és közigazgatási konferencián vetődött fel, az elképzelés gazdái konzultáltak, egyeztettek a Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) vezetőivel, akiktől az megvalósítás nem állt távol. Ezek után került sor tavaly a tömörülés alapszabályának módosítására, kiegészítésére a szövetség közgyűlése révén.

Megszületett a tagozat működésének szabálytervezete, amelyet egyhangúan fogadott el kedden a megjelent tizenegy aljegyző. A létrehozással egyetértett, de akadályoztatása miatt jelen lenni nem tudott Jászberény, Sátoraljaújhely, Kazincbarcika, Püspökladány, Berettyóújfalu, Balmazújváros, Polgár, Biharkeresztes aljegyzője is. A csoportosulás nyitott, a JOSZ valamennyi rendes tagsággal rendelkező aljegyző tagja lehet.

Tisztségek, célok

Az eseményen megválasztották a tisztségviselőket. Elnök lett Bodnár Béla Szerencs Város aljegyzője, helyettese Szűcsné dr. Sebestyén Irén Hajdúnánás aljegyzője, elnökségi tagokként regisztrálták Méhész Katalin Edelény, Szabóné Jónis Anikó Hajdúdorog és dr. Mihalecz Péter Miskolc aljegyzőit.

Mint az a frissen megválasztott elnöktől megtudtuk, a tagozat célul tűzte ki a JOSZ alapszabályában foglaltak megvalósítását, illetve az ebben való aktív részvételt, az aljegyzői érdekképviseletet, mely nem lehet ellentétes a JOSZ, vagy más jegyzői érdekképviselet döntésével. Fontosnak tartják az aljegyzők közötti szakmai konzultációkat, ismeretek átadását, szakmai lojalitást a jegyzői karral. A tagozattal a szerencsi, illetve a hajdúnánási polgármesteri hivatalokban lehet felvenni a kapcsolatot.

Serfőző László