Tagadta offshore-érintettségét a Fidesz-sajtótájékoztatón megnevezett két vállalkozó

Akt.:
„Köszönöm, hogy hátat fordít!” - Botrányba fulladt a Fidesz sajtótájékoztatója
„Köszönöm, hogy hátat fordít!” - Botrányba fulladt a Fidesz sajtótájékoztatója - © Fotó: mno.hu
Budapest – Tagadta offshore-érintettségét a Fidesz pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbikkal összefüggésbe hozott és megnevezett két vállalkozó. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője arról beszélt: úgy tűnik, a Jobbik vezetése “offshore cégekben is érdekelt üzletemberekre” bízza a párt vagyonát.

Forrai Richárd és Debreczeni Zoltán az MTI-hez eljuttatott írásos tájékoztatásokban visszautasította, hogy offshore cégekkel áll kapcsolatban.

“Soha semmilyen offshore cégben-céggel nem volt és jelenleg sincs kapcsolatom” – írta Forrai Richárd.

A vállalkozó kitért arra is, hogy a Fidesz sajtótájékoztatóján említett könyvelőcég tulajdoni hányadát 2011-ben értékesítette.

Debreczeni Zoltán közleményében azt hangsúlyozta: “cégeim törvényesen működő és adózó vállalkozások, melyeknek nincs köze semmilyen offshore céghez”.

Azt is kiemelte: könyvelőirodája kizárólag kézbesítési megbízotti szerepet töltött be az említett vállalkozásnál, ami kizárólag a vállalkozás nevére érkező küldemények átvételére jogosít fel, így az irodának nincs beleszólása a cég gazdasági döntéseibe, üzletvitelébe, és osztalékot sem kap.

Mindkét vállalkozó jelezte, hogy a hírekben megjelent alaptalan rágalmakat jogi útra fogja terelni.

Halász János pénteki sajtótájékoztatóján idézett egy csütörtöki hírműsorból, amelyben Novák Előd Jobbik-alelnök “kiszivárgott” levelére hivatkozva az hangzott el, hogy “a Jobbik-frakció pénze egy egyszemélyes kft.-hez folyik be, e kft. tulajdonosa pedig nem más, mint a párt oligarchája, Forrai Richárd, aki haverok cégeitől rendel többmilliós tanulmányokat a Jobbik számára”. “Az egyik legnagyobb összeg Forrai gyermekkori jó barátjához és üzlettársához, Debreczeni Zoltánhoz, valamint Debreczeni testvéréhez és sógorához került. Debreczeni és Forrai több cégen is osztozott már”.

– MTI –


hirdetés


hirdet�s