Átadták az új abonyi egészségközpontot-befért a röntgen

Csütörtökön átadták Abony új Egészségügyi Centrumát. A beruházás többhónapos késés után készült el, és a következő hónaptól már fogadja a betegeket.

Az új egészségügyi központ kétszintes épületében az alapellátás mellett 20 fajta szakrendelés kap helyet. A város polgármestere, Romhányiné Balogh Edit az átadáson elmondta: az alapellátást december 1-től költöztetik az új helyre, január 1-től pedig várhatóan a szakrendelőkben is elkezdődik a munka.

A beruházás félmilliárd forintba került, ebből 436 milliót uniós pályázati pénzből fedeztek. A létesítményt csak többszöri határidő módosítás után tudták befejezni, a munkát a kivitelező cég anyagi csődje és a csapadékos idő is hátráltatta. Eredetileg már tavasszal át kellett volna adni, de az időpontot az építő cég nem tudta tartani, végül korábbi alvállalkozója fejezte be 6 hét alatt a félkész házat. Ez az az épület, ahová korábban csak nagy nehézségeket árán tudták beemelni a röntgen berendezést, mert nem volt elég nagy az ajtónyílás.

A szalagot a polgármester Czira Szabolcs fideszes országgyűlési képviselővel és Czinege Imre volt MSZP-s országgyűlési képviselővel közösen vágta át.