Átadták az idei Junior Prima zeneművészeti díjakat

Átadták csütörtökön a Junior Prima díjakat a magyar zeneművészet kategóriában. Az elismerést tíz kitüntetett vehette át Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A díjjal hétezer euró is jár. Idén Bella Máté András zeneszerző, Balogh Roland jazzgitár művész, Lajkó István zongoraművész, Szabó Balázs orgonaművész, Fülei Balázs zongoraművész, Zempléni Szabolcs kürtművész, Rácz Rita énekesnő, Somlai Petra fortepiano- és csembalóművész, Káli-Fonyódi Fruzsina oboaművész és az Accord Quartet részesült az elismerésben.

Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kifejtette, hogy kiemelt fontosságúnak tartja, hogy az MVM támogassa azokat, akik tudásukkal, tehetségükkel gazdagítják az országot. “A magyar zeneművészet régóta szívügye a társaságnak” – tette hozzá. “Minél nehezebb idők járnak, annál nagyobb szerep hárul a nagyvállalatokra, hogy felsorakozzanak a kultúra, a közjó támogatásának érdekében”- mondta Baji Csaba.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategória 2008-óta létezik az alapítvány és az MVM Zrt. együttműködésének köszönhetően. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a fejlődésükhöz szükséges feltételek biztosítása. Az elismerést tanúsító oklevél mellé a díjazottak egy Kincsem-szobrot és hétezer eurót kapnak.