Átadták a Vizek Éve 2008 fotópályázat díjait

A július végén meghirdetett Vizek Éve 2008 fotópályázatára több mint ezer jelentkező csaknem 5 ezer 400 fotót küldött be. A pályázat kiírói – a Magyar Turizmus Zrt., a PENTAX Europe GmbH és a FOTOARENA.HU – szerdán négy kategóriában osztottak ki díjakat. Különdíjban ketten részesültek, a legfiatalabb (13 éves) pályázó, valamint a legkisebb településről (Ellendről) beküldött fotó készítője. A díjazottak fényképezőgépet, illetve ingyenes fotókidolgozást nyertek, a különdíjban részesülők pedig fotóalbumot kaptak ajándékba.

A fotós versenyen életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehetett. Hivatásos és amatőr fotósok egyaránt indulhattak a megmérettetésen. A pályázók négy kategóriában – Természetes vizeink, Fürdik a család, Kikapcsolódás és egészségmegőrzés gyógy- és wellnessfürdőinkben, valamint Aktív vízisportok – küldhették be alkotásaikat.

A legfiatalabb pályázónak járó különdíjat a 13 éves Vadász Vera vehette át Pihenés című képéért. A legkisebb településről, Ellendről beküldött fotót Szabó Gabriella készítette Végtelen magány címmel.

A pályázatra beérkezett fotókat az év végéig a www.fotoarena.hu/vizekeve2008 oldalon lehet megtekinteni.Sporthírek