Átadták a Város Bora díjakat

A Budapesti Operett Színház társulatának tagjai választották meg idén a Város Borát, az elismerést négy kategóriában vörösbor, fehérbor, desszertbor és pálinka kategóriában ítélték oda a szombaton kezdődő Tavaszi Borfesztiválon.

A Város Bora címkét egy éven keresztül tüntethetik fel a termelők a díjnyertes palackokon.
Vörösbor kategóriában, a Mészáros Pince 2003-as Bodzási Kékfrankosa, fehérbor kategóriában a Haraszthy Valejjo Pincészet 2006-os Zenit Királyleánykája, míg desszertbor kategóriában az Árvay és Társa 2003-as Édes Élet Cuvée -je nyerte az Év Bora címet, amelyet pálinka kategóriában Márton és Lányai, 2006-os Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta.

A legjobb vörösbornak járó díjat Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, a legjobb fehérbor termelőjének Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, a desszertbor kategória első helyezettje tulajdonosának Dr. Rózsás Attila, a Budapesti Agrárkamara elnöke nyújtotta át a díjat. A legjobb pálinka készítőjének járó elismerést Szabó Valéria, a Budapesti Agrárkamara Szőlő és Bor Tagozatának elnöke adta át.

A Tavaszi Borfesztivál a hazai borfogyasztási kultúra bemutatásával kívánja népszerűsíteni a hazai, magas minőségű borokat előállító kis- és középvállalkozásokként működő borászatokat, piacra jutásukat segíteni. A rendezvényen 30 borászat mutatja be termékeit. A borspecialitások mellett gasztronómiai különlegességek és kulturális események is várják a látogatókat, Budapesten a Városháza parkban. A szervezők 35-40 ezer vendégre számítanak a 3 nap alatt.