Átadták a Soroksári út utolsó szakaszát

Demszky Gábor főpolgármester, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere péntek délelőtt átadta a Soroksári út harmadik, Tagló és Szabadkai út közötti részét. Az útszakasz felújítása csaknem két hónapja kezdődött és bár az átadáskor még tartottak a munkálatok, a főpolgármesteri hivatal közleményében azt ígéri, hogy napokban belül végez a kivitelező és megszűnnek majd a forgalomkorlátozások is.

A 2020 méter hosszú, összesen 41.028 négyzetméteres szakaszt több mint 520 millió forintból újították fel a Podmaniczky program keretében. Az útburkolat és a járda mellett megújultak a víz-, és gázvezetékek is. Az átlagosan 19 méter széles útra 16 ezer tonna új aszfalt került, 6 ezer méter szegélyt építettek át, a járdákat az átkelőknél akadálymentesítették és 8 buszmegállót építettek újjá. A Soroksári út Budapest egyik legforgalmasabb útja, egy szakaszát még 2003-ban felújították, majd tavaly folytatódott a rekonstrukció, ami most fejeződött be.

A Főváros a 2005-ben elindított, Podmaniczky-programban a fővárosi kezelésű utak 40 százalékát újítja fel. Ebből 2005-ben 80, tavaly 200, kilométeren fejeződtek be a munkálatok, idén pedig várhatóan több mint 100 kilométer újul meg. A főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint iskolakezdésig a közműfelújítások 92 százaléka fejeződött be, és összesen 65 helyszínen végeztek az út felújításával.