Átadták a Junior Prima "Színház-és Filmművészet" kategória díjait

Első alkalommal adták át kedden délután a Junior Prima “Színház-és Filmművészet” kategória díjait. Az elismeréssel tíz 30 év alatti művészt jutalmazott a díj alapítója, a TriGranit Zrt. A hétezer euróval járó elismeréseket a fiatal művészek és az Új Színház világosítója a Magyar Állami Operaházban rendezett ünnepélyes díjátadó gálán vehették át.

A Junior Prima “Színház-és Filmművészet” kategória díjat 2008-ban hét színművész, egy balett- és egy zongoraművész, valamint Farkas Tamás, az Új Színház világosítója kapta meg.

A fiatal színművészek közül elismerésben részesült: Pálmai Anna, Jordán Adél, Hámori Gabriella, Gulyás Attila, Varju Kálmán, Keresztes Tamás és Tornyi Ildikó. Kedden délután átvehette a Junior Prima díjat Érdi Tamás zongoraművész és Oláh Zoltán balettművész. Az egyenként hétezer euróval járó elismeréseket Szabó István, Oscar-díjas filmrendező, Lukács Sándor, színművész és Kovács János, az Operaház első karmestere adta át a díjazottaknak.

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díj egyik tavalyi újdonsága volt, hogy a tehetséges fiatalokat is elismerésben részesítették. A Junior Prima Díjakat 2007-ben három kategóriában adták át. A tudomány, a sport és az oktatás területén tíz-tíz 25 év alatti fiatal részesült a 7 ezer euróval járó elismerésben.

A Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére idén négy újabb kategóriát – képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészeti-és építőművészet – hívott életre a Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma.

A sort a Magyar Tudomány kategória díjátadás kezdte, és már megkapták az elismerést az építészet és építőművészet fiatal tehetségei is. Kedden délután a Színház-és Filmművészet kategória díjazottai vehették át az elismeréseket. November 25-ig az összes Junior Prima díjat átadják az alapítók.