Átadták a Fringe Fesztivál díjait

Átadták Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) kísérő programjaként megrendezett Fringe Fesztivál díjait. A 300 ezer forinttal járó közönségdíjat a Fugato Orchestra nyerte. A díjazottak pénteken a Millenáris Fogadóban vehették át az elismeréseket.

Összesen 10 együttes kapott Fringe-díjat az idén. A zsűri a “legfrindzsebb társulatnak” járó elismerést a TV Ensemble (színház) csapatnak ítélte oda. Rock és jazz, instrumentális-és crossover zenét játszó együttesek, valamint színházi társulatok kapták meg a fesztiváldíjat, valamint Réti Anna kortárs táncművész produkcióját ismerték el a díjjal.

Szakmai díjban 22 fellépő részesült. A komolyzenei crossover zenét játszó Fugato Orchestra nem csak a 300 ezer forinttal járó közönségdíjat nyerte meg, hanem a zsűri szakmai elismerését is kivívta. Szakmai díjban részesült többek mellett az EtnoRom együttes, Ladjánszki Márta kortárs táncművész, a Dutar együttes, a Figurina Animációs Kisszínpad, a Zavarock együttes, az offline:ontheater csapata, a Borago, az Óbudai Kamarakórus, a Tünet Együttes, a Pribojszki Mátyás Band és az Inside Zenekar.

A zsűri véleménye alapján a 2007-es Frindge Fesztivál legjobb női előadója Szilágyi Kata énekesnő, a legjobb férfi előadója Turek Miklós színművész volt. A legjobb hang díját Harcsa Veronika nyerte. A nyertesek 50 ezer forintos jutalomban részesültek.

A Fringe Fesztivál ideje alatt összesen 336 előadást láthatott a közönség március 30-a és április 1-e között a Millenáris Parkban és a Marczibányi téri Művelődési Központban. A 2500 fellépőre 37 ezer látogató volt kíváncsi a három nap alatt, majdnem minden előadás teltházas volt – közölte a Független Hírügynökséggel Koch Andrea, a BTF kommunikációs vezetője.