Átadták a felújított Wembley- t

Wembley Stadion
Wembley Stadion
Befejezték a londoni Wembley Stadion felújítását, jelentette be az angol labdarugó szövetség (FA) szombaton.

A nyolcszáz millió fontért, azaz majdnem háromszáz milliárd forintért újjáépített stadionban a 21 év alatti angol és olaszválogatott játszik először, míg az első koncertetGeorgeMichael adja.

Az angol labdarúgó szövetség (FA) egy, a honlapján megjelent közleményben tudatta, hogy a sok csúszás után a létesítményt építő ausztrál vállalat átadta a stadion kulcsait.

A létesítményt két bemelegítő eseménnyel tesztelik: március 17-én a környék lakosai járják be a stadiont, egy héttel rá pedig a 21 év alatti angol és olasz válogatott játszik barátságos mérkőzést. A március 17-ei bejárásra már az összes jegy elkelt.

Az FA nem tudta megerősíteni, hogy az új, kilencven ezer főt befogadó stadionban tartják-e az FA-kupa döntőjét május 19-én. Ezt csak akkor tudják biztosan kijelenteni, ha a bemelegítő események hiba nélkül zajlanak, és a biztonságitesztek is megnyugtató eredményt hoznak.

Az első koncertet George Michael tarthatja az új Wembleyben június kilencedikén. Az eredeti tervek szerint még 2006-ban Bon Jovi lépett volna fel először az újjáépített stadionban, de a felújítási munkálatok csúszása miatt kénytelenek voltak más helyet keresni. Így járt a Rolling Stones és Robbie Williams is.

George Michael már többször lépett fel a Wembley-ben egykori csapatával, a Wham-mel is, illetve ott volt az 1985-ös Live Aid koncerten is. Az énekes turnéja Dániában indul május 18-án, és Magyarországon is fellép a Puskás Ferenc Stadionban május 23-án.