Átadták a családbarát önkormányzat díjakat

A kisgyermekes családokat kiemelten támogató önkormányzatokat jutalmazta a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) pénteken, a népesedés világnapja alkalmából. A Családbarát önkormányzat díjat ezúttal Budapest XVI. kerülete, Nagykőrös, Pusztavám, Szentendre és Veszprém kapta.

A négy évvel ezelőtt alapított díjat azoknak az önkormányzatoknak ítélik oda, amelyek a törvény által megszabott támogatáson túli segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Nagy szükség van a családok helyi támogatására az ország gazdasági és társadalmi előrejutásához – mondta el a Független Hírügynökségnek Kormosné Debreceni Zsuzsa, a NOE szociálpolitikai ügyvivője.

Szentendre nőbarát fejlesztéseiért kapta az elismerést. A Pest megyei település Magyarországon elsőként vezetett be intézkedéseket kifejezetten annak érdekében, hogy nőbarát várossá alakuljon.

Pusztavám önkormányzata értékrendjével, a házasságokat, a tartós együttélést támogató kezdeményezésévell vívta ki a családbarát díjat. Budapest XVI. kerülete egyedi, többek közt a többes ikreket illetve a nyugdíjasokat segítő programjainak köszönheti az elismerést.

Veszprém több éves, családokat támogató magatartásával, Nagykőrös pedig a nagycsaládosokat segítő sokféle intézkedésével került a díjazottak körébe.