Tabakáéknak fel lesz adva a lecke

Akt.:
Tabakáéknak fel lesz adva a lecke
Salakmotor – A Világkupa selejtezőjében nagyon jól szereplő szlovének is Debrecenbe jönnek.

Ismét a salakosoké lesz a főszerep május 28-án, pünkösdhétfőn a debreceni Gázvezeték utcai stadionban, ráadásul nem akármilyen versenyt láthatnak a szurkolók. A Nemzetek csatájában öt ország alakulata küzd egymás ellen: a magyar, lengyel, szlovén, cseh és orosz salakos gladiátoroknak fel lesz adva a lecke, hiszen futamonként öt versenyző méri össze erejét! Ez a szisztéma kuriózumnak számít, hiszen a kontinensen megszokott viadalok többségében csak négy vaspapucsos küzd egymás ellen. Viszont Debrecenben már-már hagyomány, hogy a pünkösdi salakszórás alkalmával öt pilóta száguld négy körön át.

Már-már hagyomány

Az elmúlt esztendőben a lengyelek nyerték az ötcsapatos küzdelmet, a magyar gárda különfutam után szerezte meg a második helyet az ukránok előtt. Idén is hasonló izgalmakra van kilátás, mivel öt, közel azonos képességű gárda méri össze erejét a cívisvárosban.

A derbin a Tabaka József, Magosi Norbert, Szatmári László összetételű hazai triónak a csehek, a szlovének, az oroszok és a lengyelek ellen kell felvenniük a versenyt.

Az már korábban kiderült, hogy a cseheket Zdenek Simota, Martin Malek és Tomasz Suchanek képviseli, s most már azt is tudjuk, hogy a szlovének kiket küldenek harcba. A déli szomszédainktól Maks Gregoric, Samo Kukovica és Matic Voldrich érkezik, azaz Gergoric és Voldrich személyében két olyan pilóta, akik részesei voltak a Világkupa selejtezőjében meglepően jól, s végül az amerikaiak mögött a második helyen záró szlovén válogatottnak.

A pünkösdhétfőn 16 órakor kezdődő salakmotorversenyt a 12 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN-BN