Friss hírek

2008.10.21. 15:38

Szakdolgozatot vegyenek!- Szerbiában is virágzik az üzlet

<p>Egyetemi és érettségi dolgozatok rendelhetők interneten Szerbiában is. Az erre a szolgáltatásra szakosodott honlapokon kell jelentkeznie az érdeklődőknek. Az internetes oldal közli a tárgyak listáját, a diáknak vagy egyetemistának pedig csak a témát kell kiválasztania és üzenetet küldenie - és természetesen befizetnie a szolgáltatás díját a megadott bankszámlaszámra.</p>

Huszonnégy óra leforgása alatt pedig megérkezik e-mail címére a kész mű. Aki tudja, hogy mennyi munka szükséges egy-egy házidolgozat érkészítéséhez, nem sajnálja az érte járó honoráriumot, amely könnyebb dolgozatok esetében mindössze 10 euró (2600 forint), írja a Vecsernje Novoszti című belgrádi napilap. Az érettségi dolgozat és a diplomamunka ennél drágább, de az is megfizethető még diákzsebből is, hiszen mindössze 50 eurót (13 ezer forint) kérnek el érte.

Az egyetemi tanárok azt állítják, hogy tudnak minden csalásról. Szerintük ki tudják szűrni azokat, akik munka és tudás nélkül akarnak továbbjutni. Ezt azonban nem támasztja alá az az adat, hogy mennyire virágzik az üzlet. Csak tavaly hétezer különféle dolgozatot, beszámolót, szemináriumi vagy diplomamunkát adtak el a lusta diákoknak a világhálón Szerbiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!