Tabaka megoldotta a házi feladatot

A debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban rendezték a MACEC-kupa második fordulóját, ahol magyar, lengyel, cseh, szlovák és román pilóták küzdöttek egymással.

Debrecen – Az előzetes startlistában szerepeltek ukrán versenyzők is, ám keleti szomszédaink nem érkeztek meg a derbire, ami azért fájó, mert Andrij Karpov személyében egy nagyon jó motorost kellett nélkülöznünk.

Sok volt az esés

Már a megmérettetés elején kiderült, a főleg fiatalokból álló mezőnynek nem csak egymással, hanem a pályával is meg kell küzdenie, ugyanis rengeteg gödör volt az oválon, ami igencsak megnehezítette a versenyzők dolgát. Több vaspapucsost megoldhatatlan feladat elé állított a pálya, így számtalan bukást láthattunk, illetve három pilóta, Szegvári Róbert, Nagy Zsolt és a lengyel Tadeusz Kostro sérülés miatt idő előtt feladat a küzdelmet.

A bukott motorosok közül egyedül a debreceni Nagy Zsolt került kórházba, aki agyrázkódást szenvedett s az orvosok megfigyelés alatt tartották, így az éjszakát a Kenézyben kellett töltenie.

Tabaka a maximumon

Sem a riválisok, sem az ovál nem tudott kifogni Tabaka Józsefen, aki esélyeshez méltóan húzta a gázt és sorra nyerte a futamokat. Tabinak egy etapban kellett igazából megküzdenie a futamgyőzelemért, akkor a lengyel Przemyslaw Dadela lényegében végig vezetett a debreceni motoros előtt, ám Tabaka a célegyenesben a polák elé tudott kerülni és őt intették le először a kockás zászlóval.

Tabaka valamennyi futamában diadalmaskodott, így veretlenül nyerte a debreceni derbit. Tabi győzelme mellett az sem keltett különösebb meglepetést, hogy a Simon&Wolf SC versenyzője mögött négy lengyel pilóta végzett, majd következett két magyar fiatal, Molnár Attila és Lőrincz Attila.

Végeredmény: 1. Tabaka József (magyar) 15 pont, 2. Piotr Jedrzejkiewicz (lengyel) 13, 3. Grzegorz Szyszka (lengyel) 12, 4. Przemyslaw Dadela (lengyel) 11, 5. Szymon Kielbasa (lengyel) 11, 6. Molnár Attila (magyar) 10.

Címkék: ,