Tabaka: két verseny, 29 pont

Akt.:
Tabaka (középen) és Melnicsuk párharca
Tabaka (középen) és Melnicsuk párharca - © Fotó: Andrij Derkacs
Debrecen – A debreceni pilóta remek főpróbát tartott a szombati magyar bajnoki előtt.

A Barátság Kupa sorozat legutóbbi, harmadik állomáshelye Ukrajna volt, ahol a Debrecen Speedway SE képviselte hazánkat. A versenyhétvége első napján a csapatok mérték össze tudásukat, azaz a cseh Pardubice, a szlovák Zsarnovica, a lengyel Swietochlowice, az ukrán Rovno és a Debrecen Speedway SE gárdája. A verseny végén a házigazdák örülhettek, akik 32 ponttal zártak, megelőzve a lengyeleket (25), a szlovákokat (23), a cseheket (20), illetve a magyarokat (17). A mieinknél Tabaka József kirobbanó formában volt, egyetlen futamában sem talált legyőzőre, 15 ponttal végzett, Szegvári Róbert 2 pontot motorozott össze, míg Kónya Sándor nem szerzett pontot.

A szokásoknak megfelelően vasárnap egyéni küzdelem zajlott Rovnóban. A viadalt a hazaiak tehetsége, Sztaniszlav Melnicsuk nyerte maximális pontszámmal. A debreceniek kiválósága, Tabaka József végzett a második helyen (14 pont), míg a dobogó harmadik fokára a lengyelek argentin légiósa, Facundo Albin állhatott fel. A cívisvárosiak közül Szegvári 1 egységet szerzett, míg a tartalék Kónya pont nélkül zárt. A Barátság Kupa következő helyszíne – július végén – a csehországi Pardubice lesz.

Az ukrajnai két viadal jó főpróba volt az utóbbi időszakban motorproblémákkal küzdő Tabaka számára, ugyanis szombaton 16 órától Debrecenben rendezik az egyéni magyar bajnokság második fordulóját.

HBN