Tabaka előnyben a bajnoki címért vívott harcban

A cívisvárosi forduló után három debreceni foglalta el a dobogót (balról), Benkő Roland, Tabaka József és Adorján Zoltán
A cívisvárosi forduló után három debreceni foglalta el a dobogót (balról), Benkő Roland, Tabaka József és Adorján Zoltán - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az egyéni magyar bajnokság utolsó fordulójában is starthoz áll Adorján Zoltán.

Utolsó fordulójához érkezik a salakmotoros egyéni bajnokság küzdelemsorozata a hét végén, szombaton 18 órától Gyulán rendezik a mindent eldöntő harmadik fordulót. A bajnoki címért még nagy küzdelem várható, hiszen Tabaka József és Magosi Norbert is reális eséllyel pályázik a végső győzelemre. Az előző két forduló alapján Tabaka van lépéselőnyben, 2 ponttal megelőzi a gyulai színekben motorozó vetélytársát, ami a versenykiírás értelmében két helyezés fórt jelent a cívis salakos javára.

A pontvadászatban jelenleg a bolgár Milen Manev foglalja el a harmadik helyet, egy ponttal megelőzve a debreceni Benkő Rolandot. Fontos tudnivaló, hogy a versenysorozat alapkiírása szerint a bajnokság összesített értékelésébe csakis a MAMS licences versenyzők számítanak bele, azaz a külföldi pilóták nem.

A debreceni visszatérést követően újra motorra ül a sportág élő legendája, az 55 esztendős Adorján Zoltán ismét felveszi a versenyt napjaink élversenyzőivel. Tabakán, Benkőn és Adorjánon kívül Vida Péter, Bárány Márk és Szegvári Róbert képviseli a Debrecen Speedway SE-t, a házigazda gyulai egyesület Magosi Norbertet, Kovács Rolandot és Fazekas Deniszt küldi harcba, a vasadi klub Karcagi Lászlót nevezte, míg külföldről az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk, illetve a bolgár Milen Manev érkezik a fürdővárosba.

HBN


Az állás

1. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 25 (12+13)
2. Magosi Norbert (Speedway Club Gyula) 23 (13+10)
3. Milen Manev (Bulgária) 18 (9+9)
4. Benkő Roland (Debrecen Speedway SE) 17 (5+12)
5. Karcagi László (Arenamoto Sport) 12 (4+8)
6. Adorján Zoltán (Debrecen Speedway SE) 11 (0+11) és Ronny Weis (Németország) 11 (11+0)
8. Patrik Búri (Szlovákia) 10 (10+0)
9. Vida Péter (Debrecen Speedway SE) 10 (6+4)
10. Hriszto Hrisztov (Bulgária) 8 (8+0)
11. Richard Geyer (Németország) 7 (7+0) és Bartosz Szymura (Lengyelország) 7 (0+7)
13. Szegvári Róbert (Debrecen Speedway SE) 6 (0+6)
14. Fazekas Denisz (Speedway Club Gyula) 6 (1+5)
15. Kónya Sándor (Debrecen Speedway SE) 6 (3+3)
16. Bárány Márk (Debrecen Spedway SE) 2 (2+0) és Moldvai András (Debrecen Speedway SE) 2 (0+2)
18. Üveges Szabolcs (Debrecen Speedway SE) 1 (0+1)