Tüntetések, gyújtogatás a Twilight forgatás miatt

Tüntetések, gyújtogatás a Twilight forgatás miatt
Megelégelték Rio de Janeiro egyik körzetének lakói, hogy a vámpírokról és vérfarkasokról szóló Twilight (Alkonyat) című film negyedik, “Hajnalhasadás” részének helyi forgatása kényelmetlenségekkel jár a számukra – közölte hétfőn a brazil média.

Már többször tüntettek, mert állításuk szerint a forgatás miatt nem tudnak hazamenni, és eljönni onnan, de a vasárnapi demonstráció közben többen nem bírták tovább a feszültséget, és felgyújtották a stáb mobilvécéjét.

A Lapa kerületben zajló filmforgatás már eddig is kockázatos volt, hiába a rendkívüli biztosítás, illetve az őrök tömege. Augusztusban például a színészek és a stáb tagjai egy banda és a rendőrök között kirobbant lövöldözést éltek át, amikor a szállójukban voltak.

Rio városa egyébként egymillió dolláros bevétellel gazdagszik azáltal, hogy a Kristen Stewart és Robert Pattinson főszereplésével készülő utolsó Twilight-részt náluk veszik fel. Ha befejeződik a forgatás, az elkészült filmet két részletben mutatják. Az elsőt a jövő év végén, a másodikat 2012-ben.