Több tucat gyerekprostituáltat mentettek meg az amerikai bűnüldöző szervek

Az FBI, az “Eltűnt és Kizsákmányolt Gyerekek Nemzeti Központja” (NCMEC) nevű amerikai szervezet valamint helyi rendőrök közös akciósorozatával 69 gyerekprostituáltat mentettek meg az elmúlt három napban, az Egyesült Államok területén – közölte hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium.

A bejelentés szerint 885 gyanúsítottat, köztük 100 kerítőt vettek őrizetbe.
“A gyerekprostitúció továbbra is alapvető probléma az országunkban, ahogy a mostani mentőakció nagyságrendje is bizonyítja. Talán egyetlen feladat sem annyira fontos, mint az amerikai gyerekek védelme és megmentése, ha áldozattá válnak” – mondta Shawn Henry, az FBI egyik helyettes részlegvezetője.

Az Egyesült Államok 40 államára kiterjedő razziasorozatban, ami a “Nemzeti Kezdeményezés az Eltűnt Ártatlanokért” nevet kapta, főleg kamionparkolókra, megállókra, kaszinókra és illegális internetes honlapokra összepontosítottak a hatóságok. Az “Eltűnt Ártatlanokért” akciósorozat évek óta tart az országban, és a hatóságok közlése szerint ennek eredményeként 1200 gyereket tudtak eddig kimenteni a prostitúcióból, és 625 esetben született bírósági ítélet hosszú börtönbüntetésekkel.

“A 21-ik század rabszolgaságáról van szó. Büszkék vagyunk arra, hogy közreműködhetünk a gyerekek megmentésében, és segíthetünk abban, hogy a bűnösök bíróság elé kerüljenek” – ez áll abban a hétfői közleményben, amit az “Eltűnt és Kizsákmányolt Gyerekek Nemzeti Központjának” elnöke, Ernie Allen írt alá.
– Független Hírügynökség –