Több százezren vonultak fel május elsején Oroszországban

Az orosz kommunista párt több százezer szimpatizánsa vonult fel szombaton vörös zászlókkal és Sztálin-portrékkal országszerte, május elsejét ünnepelve, és a Szovjetunió idején tartott felvonulásokat felidézve.

Moszkvában a Kommunista Párt ötezer – fõként idõs – támogatója vonult az utcára, csatlakozva a Vlagyimir Putyin miniszterelnököt és pártját éljenzõ szakszervezeti tagok csaknem húszezer fõs tömegéhez.

Orosz beszámolók szerint az országban 1,7 millió ember vett részt a felvonulásokon, amelyek a keleti országrészben fekvõ Vlagyivosztok városában kezdõdtek. A tudósítások szerint a munka ünnepére kivonulók felemelték szavukat a gazdasági válság ellen, és a “kommunizmus idején látott szebb napokat” siratták vissza. Szentpéterváron például a demonstrálók “Nem a munkásoknak kell fizetniük a válságért!” feliratú transzparensekkel vonultak fel.

Moszkvában ugyanakkor az ellenzéki Szolidaritás mozgalom, és más, jobboldali csoportok háromezer tagja is az utcára vonult, hogy a miniszterelnök, és pártja, az Egyesült Oroszország Párt ellen tiltakozzon. A tüntetést rendõrök biztosították, beszámolójuk szerint nem történt rendbontás.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s