Több megyében is rabolt az elfogott férfi

Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök egy 26 éves, büntetett előéletű férfit, aki alaposan gyanúsítható több Zala, Somogy és Veszprém megyei pénzintézet kirablásával.

A Zalaegerszegi Városi Bíróság elrendelte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását – közölte kedden a Független Hírügynökséggel Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az első bejelentés október 11-én érkezett az akkor még ismeretlen férfi akciójáról a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. Az elkövető egy búcsúszentlászlói takarékszövetkezetből vitt el készpénzt, amit egy fegyvernek látszó tárggyal követelt az alkalmazottaktól. A rendőröknek az adatgyűjtés során sikerült személyleírást kapni a férfiről – közölte a szóvivő.

Ugyanez a személy október 12-én egy balatonlellei pénzváltó- és utazási irodát próbált meg kirabolni. A férfi ekkor elmenekült, valószínűleg azért, mert a közelben egy rendőrautó várakozott.

A rabló október 16-án a révfülöpi pénzváltóból vitt el készpénzt. Az összeg átadására itt is egy fegyvernek látszó tárggyal szólította fel az alkalmazottat.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai veszprémi és tapolcai rendőrök bevonásával fogták el múlt pénteken a 26 éves, büntetett előéletű nyirádi lakost, aki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A Zalaegerszegi Városi Bíróság múlt szombaton rendelte el az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását – közölte Salamon Róbert.
– Független Hírügynökség –