Több iskolában is késik a tanévkezdés Baranya megyében

Hét iskolában kezdődött, illetve kezdődik szeptember 1-jénél később a tanév Baranya megyében, mivel az iskolák felújításával nem végeztek időben. A legtöbb helyen későn kezdtek neki a munkáknak, ezért nem lettek kész határidőre.

A komlói Gagarin utcai iskola épületének felújítása határidőre elkészült ugyan, de a felújítás előtt a teljes berendezést kiköltöztették, aminek visszaköltöztetése jelenleg is zajlik, így a tanítás csak a jövő hétfőn kezdődhet meg. A kiesett nyolc tanítási napot az őszi szünet megrövidítésével, illetve szombati iskolai napok beiktatásával pótolják.

Hasonló a helyzet Nagydobszán is, ahol valamennyi tantermet teljes egészében felújítanak, ezt a munkát is csak a hét végére tudják befejezni.

Sásdon már tanítanak az iskolában, aminek a felújítása még tart. A felső szinten még festenek a munkások, és a liftet is be kell még fejezniük.

A diákok tanóráit nem zavarja a munka, amit többnyire délután végeznek a szakemberek – mondta el Székely Szilárd, Sásd polgármestere. Hozzátette, a kivitelező teljesen lezárta a munkaterületet a diákok elől.

Néhány szülő mégis aggódik, és nem érti, miért nem várhatott a tanévkezdés addig, amíg véglegesen elkészülnek a vizesblokkok, vagy már nem a folyosókon kell tartani a németórát. A felújítási munkálatokkal a polgármester szerint a tavaszi eső és árvíz miatt nem lettek kész határidőre.

Baranya megyében összesen hét iskolában késett, illetve késik a tanévkezdés – mindenhol az iskolaépület felújításának elhúzódása miatt kerültek szeptember 1-jénél később iskolapadba a gyerekek.
– Független Hírügynökség –