Öt kilométeres a sor Záhonynál

Még mindig átlagosan húsz óra a várakozási idő a kilépő teherforgalomban a záhonyi közúti határátkelőhelyen. Jelenleg öt kilométer hosszú a sor, az elmúlt 12 órában az ukrán oldal összesen 143 kamiont fogadott. Az információk szerint Ukrajna más határátkelőin is ez a helyzet. A személyforgalomban Szabolcs-Szatmár-Bereg egyetlen határátkelőjén sincs várakozás – közölte kedden Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jelenleg 5 kilométer hosszú a sor, az elmúlt 12 órában az ukrán oldal összesen 143 kamiont fogadott. Az információk szerint Ukrajna más határátkelőin is ez a helyzet, mióta az ukrán hatóságok megszigorították a vámvizsgálatot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan egyeztet az ukrán határőrizeti szervekkel, hogy megpróbálják gördülékenyebbé tenni az átléptetést.

“Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk elviselhetőbbé tenni a sofőrök várakozását; a rendőrség kezdeményezésére és segítségével a Magyar Vöröskereszt teát és kekszet oszt a sorban, valamint mobil vécéket helyeztettünk ki” – tette hozzá Fülöp Gergely, hangsúlyozva: nem a magyar hatóságok miatt kell várakozni.

A személyforgalomban kedden reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen határátkelőjén sincs várakozás.