Öt gyerek halt meg egy oroszországi iskolaomlás során

Öt tizenegyedik osztályos gyerek meghalt, további nyolc pedig a feltételezések szerint a romok alatt rekedt, miután szerda dél körül összeomlott egy oremburgi területi középiskola lépcsőháza – adta hírül az UNIAN hírügynökség. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Az oremburgi kerületi Beljajevka (Oroszországi Föderáció) középiskolájában tanítási idő alatt végeztek építési-karbantartási munkálatokat. Szerdán épület központi lépcsőházán dolgoztak, amikor 200 négyzetméteren omlás történt a második és a harmadik szint között. A baleset során öt 11. osztályos gyerek meghalt, további öt tanulót és egy pedagógust kórházba szállítottak.

A katasztrófavédelem munkatársai 300 embert menekítettek ki az épületből. Őket az iskola udvarára terelték, hogy megállapítsák, pontosan hányan tartózkodtak az omlás idején a tanintézményben. Egyelőre nyolc gyerek sorsáról nem tudni semmit. A szülők attól tartanak, hogy ők a romok alatt rekedtek.

Az esettel kapcsolatban az oremburgi területi rendőrkapitányság az építési munkálatokra vonatkozó balesetvédelmi szabályok megsértése gyanújával nyomozást rendelt el.