Öt forinttal csökken a benzin ára szerdán

Öt forinttal csökken szerdán a benzin ára – erősítették meg a Portfolio.hu értesülését a Holtankoljak számára piaci szereplők. A gázolaj ára nem változik.

Akárcsak három hete, most szerdán ismét öt forinttal csökken a benzin ára, míg a gázolajé változatlan marad. Egy liter 95-ösért átlagban 278 forintot kell majd fizetni literenként, míg gázolajból 262 forint marad egy liter – olvasható a holtankoljak.hu internetes oldalon.

Az internetes portál szerint a benzin árának csökkenését az indokolja, hogy bár a kőolaj világpiaci ára változatlanul magas, és a forint árfolyama is változó, a nagy tőzsdéken a benzin olcsóbbá vált a múlt héten. Ennek valószínűleg azaz oka, hogy az amerikai autózási szezon mostanra lecsengett, ezért a forgalmazók nem számítanak magas keresletre. A gázolaj ára ezt a tendenciát azért nem követi, mert – főleg Európában – ebből az üzemanyagfajtából lassan hiány kezd kialakulni, hiszen a dízelmotorok népszerűségének növekedését a finomítók csak nehezen tudják követni.Sporthírek