Öt évre ítélték a férfit, aki gyomirtót itatott három hónapos gyermekével

Kadarkút – Öt év fegyház büntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön azt a 45 éves kadarkúti férfit, aki tavaly nyáron gyomirtóval itatta meg három hónapos gyermekét, majd maga is ivott a szerből.

A bíróság emberölési kísérletben találta bűnösnek a férfit, egyben elrendelte kényszergyógykezelését.

A vádlott és élettársa között rendszeresek voltak a veszekedések. Július 6-án a férfi erősen ittas állapotban megjelent az édesanyjánál, ahol az élettársa is tartózkodott a gyermekükkel. Veszekedni kezdtek, a rendőröket is ki kellett hívni, akik a vádlottat rendre utasították.

Ezután a nő a picivel a családi házukhoz ment, s elkezdett pakolni, hogy elköltözik otthonról. A férfi ekkor öntötte a gyomirtószert a baba szájába és arcára. Az anya a picivel kimenekült a házból és a szomszédban kért segítséget. Ott a baba száját kimosták, és értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket, aki enyhe mérgezést szenvedett.

Varga Rita a Somogy Megyei Bíróság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta: az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védelem pedig enyhítésért, és eltérő minősítésért fellebezett. A vádlott védője azt szeretné, ha nem emberölés bűntettének kísérletéért, hanem súlyos testi sértésért ítélné el védencét a bíróság.