Öt és fél milliárd forintnyi ecstasy szállítmányt találtak Ausztráliában

Az ausztrál szövetségi rendőrség öt és fél milliárd forint értékű ecstasy szállítmányt fogott el, jelentették be hétfőn. A 113 kilogrammnyi port teniszlabdákba csomagolva próbálták becsempészni az országba. Egy izraeli férfit letartóztattak: akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A 46 éves férfit egy vasárnapi rajtaütéskor fogta el az ausztrál rendőrség egy raktárban. A drogszállítmányt a vámosok egy hónappal korábban vették észre egy kikötőben, amikor röntgensugarakkal világítottak át egy napelemes vízmelegítőket tartalmazó szállítmányt. A labdákat a vízmelegítők közé rejtették el. A rendőrök a drogot kicserélték valamilyen más, ártalmatlan anyagra, és követték a szállítmányt a raktárig.

Egy szövetségi rendőr újságíróknak elmondta: nagyon ritkán találkoznak ilyen nagy mennyiségű ecstasyval. A rendőrség elmondása szerint a 172 darab teniszlabdában talált porból 1,2 millió tablettát lehetett volna készíteni, így a szállítmány utcai értéke elérheti a 37 millió ausztrál dollárt, ez átszámítva öt és fél milliárd forint.