Öt embert gyanúsítanak a hajdúhadházi rablótámadás elkövetésével

Öt embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy januárban Hajdúhadházon brutálisan bántalmazott, majd kifosztott otthonában egy 81 éves asszonyt és 60 éves fiát. Mindkettőjüket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők. Az öt támadó előzetes letartóztatásban van. A nyomozóknak nagyon kevés információ állt rendelkezésére, a helyszínen alig találtak nyomokat. Az asszony sérülése miatt nem volt kihallgatható, fia pedig csak annyit tudott elmondani, hogy a kutyák ugatására ment ki az udvarra, majd valakik nekiestek, bántalmazták, amitől eszméletét vesztette – közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: a férfi édesanyja feltehetően szintén a zajokra lépett ki az udvarra, őt a lakás ajtajában érte a támadás. Az aprólékos adatgyűjtés és ellenőrzés azonban meghozta az eredményt, az első gyanúsítottat már másnap őrizetbe vették a nyomozók. Társait pár nappal később szervezett akcióban fogták el a helyi rendőrök és a a megyei nyomozók közösen. A megalapozott gyanú szerint két 23 éves férfi és 17 éves társuk pénzt akart szerezni a két időstől. A kutyaugatásra kilépő férfit és később édesanyját is bántalmazták. Az ájult férfitól elvették pénztárcáját és iratait.

Az egyik idősebb támadó kicsivel később két másik társával (az egyik 16 éves) még visszatért a helyszínre, hogy értékek után kutasson. Mit sem törődtek azzal, hogy a két idős ember eszméletlenül fekszik a földön. Mindössze 4 ezer forintot zsákmányoltak tőlük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával életveszélyt okozó testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásnak vétség megalapozott gyanúja miatt – a gyanúsítottak előzetes letartóztatása mellett – az eljárást tovább folytatja – tette hozzá a szóvivő.