Öt autó tört össze és nyolcan sérültek meg az esti borsodi balesetben

Öt autó ütközött egymásnak a hármas úton az ongaújfalui elágazásnál hétfő este Borsodban. A balesetben nyolcan sérültek meg, közöttük három gyermek. Négy sérült állapota súlyos.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: az elsődleges információk szerint a 3-as számú főúton, Szikszó irányából Miskolc felé közlekedett személygépkocsijával egy 25 éves nyírkátai férfi. Feltehetően nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, és az ongaújfalui elágazás előtt járműve nekiütközött az előtte haladó tehergépkocsinak. A becsapódástól a személyautó a vízelvezető árokba csúszott, a teherautó pedig átsodródott a szemközti sávba, ahol ütközött egy szemből érkező személygépkocsival. Ezután még két autó csúszott beléjük, végül összesen nyolcan sérültek meg.

Az elsődleges információk szerint 3 gyermek és egy felnőtt könnyebb, még négy felnőtt súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset pontos körülményeit szakértő bevonásával a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja – közölte a szóvivő.