Szvasztika, szemétdomb és pitbull – a miskolci Galagonyán járt Leopold

Miskolc – Leopoldnak elege lett a turistáskodásból és úgy döntött megy a saját feje után. Eltévedt és kikötött a Galagonya utcában. Látott mindenféle csodákat. Horogkeresztet falra festve, szeméthalmot a zöldellő tómeder partján, pitbullt kerítés mögött.  

Leopold a véletlen folytán kikötött a Galagonya utcában, ami már az úttestet tekintve is csodaszámba megy, mert egyszer csak elfogyott az aszfalt az autó kerekei alól és jókora rallyba kezdett, már amíg le tudott fékezni (utána off-roadozott).

Úgy gondolta, ha már eltévedt, akkor jobban körülnéz, először felfedezett egy kiszáradt tómedret, ami bokrokkal és gazzal telítve várta sanyarú sorsát, amit már megkezdtek a szorgos kezek három helyen is. Szegény Leo majdnem becsinált, amikor megszólalt a háta mögött egy helyi erő, aki annyit mondott, hogy látná az egészet télen, mert nem csak a háztartási hulladék végzi az egykor szebb napokat látott meder, hanem a szennyvíz is. Elmondása szerint könnyen felismerhető a hóba nyúló sárga színe miatt, és nem a kutyák járnak vissza mindig egy helyre a közösségi élményt keresve.

Szvasztika a putri falán

A szemközti házak előtt először egy igen kisméretű motor robog el két személlyel, egy közlekedés-biztonsági szakember valószínűleg idegösszeroppanást kapna a látványtól. Két kiskorú személy, egy szál gatyában (mármint egy-egy szál gatyában), egy olyan szinten lepattant motoron, amit csak a szentlélek tart össze.

A legabszurdabb látvány azonban még odébb van. A főként cigány etnikum által lakott házak közül egy megkapóan türkizre mázolt ház falán szvasztika mered a mederre és a szemközti sorra. Leopold elrévedt: ez vajon valamilyen etnikai konfliktus előszele, vagy esetleg valaki nincs tisztában a huszadik századi jelentésével? Esetleg ősi indiai jelképként pingálták a falra? A válaszon való elmélkedést egy pitbull morgása/hörgése szakította meg, mire Leopold beugrott kamerástól együtt az autóba és húzott vissza a belváros irányába.
– sothis –

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés


hirdet�s