Szurkolók nélkül rendezhetik meg az Újpest – DVTK bajnokit

Akt.:
Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a Vasas elleni meccsen már járták a DVTK-szurkolók, de nem biztos, hogy az Újpest ellen is fognak
Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a Vasas elleni meccsen már járták a DVTK-szurkolók, de nem biztos, hogy az Újpest ellen is fognak - © Fotó: ÉM
Budapest, Miskolc – Az Újpest FC-nek vélhetően nem a Vasas elleni mérkőzése lesz zárt kapus az NB I-ben.

A magyar szövetség honlapján kedden megjelent fegyelmi bizottsági határozat úgy fogalmaz: az Újpest – Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai klubot 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, továbbá elrendelték a nézők nélküli mérkőzésrendezést egy soron következő hazai NB I-es találkozóra.

Az újpestiek következő hazai NB I-es meccsére jövő héten vasárnap a Vasas FC ellen kerül sor, de ezt a mérkőzést az MLSZ szerdai tájékoztatása szerint nagy valószínűséggel nem érinti az elmarasztaló döntés.

Az MLSZ sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t és a Vasast, hogy a keddi határozatot az Újpest FC legkorábban várhatóan pénteken kapja kézhez, a szövetség vonatkozó szabályzata szerint pedig a megbüntetett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen a határozat ellen. Ha a lila-fehérek élnek ezzel a lehetőséggel, azt augusztus 11-ig tehetik meg, vagyis azért nem vonatkozhat a Vasas elleni találkozóra a zárt kapus büntetés, mert akkor még nem emelkedik jogerőre a határozat.

Az MLSZ állásfoglalása szerint, mivel a határozat ma kerül kézbesítésre, innen számolva 15 nap a legkorábbi időpont (augusztus 11.) a jogerőre emelkedésre. Vagyis legkorábban az augusztus 19-i Újpest – Diósgyőr mérkőzésen lehetséges a zárt kapu. Ez egyben azt is jelentené, hogy a vendégcsapat drukkerei sem láthatják élőben ezt a szurkolói szempontból kiemeltnek számító mérkőzést.

Az MTI érdeklődésére az Újpest FC szerdán azt közölte, hogy csak a határozat kézhez vétele után döntenek az esetleges fellebbezésről.

– MTI –